Over ons

OBS Nieuwebrug is met recht een unieke basisschool middenin de bossen van Ommen. Op deze fantastische plek kunnen onze leerlingen zich optimaal ontwikkelen. Door de kleinschaligheid van de school kennen wij elke leerling door en door. Hierdoor kunnen wij makkelijk inspelen op hun onderwijsbehoefte. Op Nieuwebrug kennen we elkaar: ouders, kinderen en leerkrachten. Wij vinden dit erg belangrijk. Leren en ontwikkelen gebeurt altijd in verbinding met een ander. Bij ons is dat door groepen heen. Kinderen van verschillende leeftijden, die van elkaar leren. In de school is veel ruimte voor een brede ontwikkeling. De focus is vanzelfsprekend op taal en rekenen. Maar onze schoolorganisatie biedt veel kansen en mogelijkheden om veel breder te kijken. Dit betekent bijvoorbeeld bewust ruimte voor excursies en projecten. Maar ook gericht focussen op het leren zelf.