Uniek bij ons!

Natuurlijk Nieuwebrug!
Onze school heeft de natuur in haar bloed. 3 keer per jaar gaan de leerlingen op stap met de boswachter. Binnen de school koppelen we daar een projectweek aan vast. Wij werken schoolbreed aan natuurthema’s waarbij leerlingen meer via eigen leervragen op onderzoek gaan. Een schooltuin mag natuurlijk niet ontbreken.

Buitenles
Onze school is echt uniek in de buitenlessen. Elke week heeft elke groep een dagdeel buiten les. Eigenlijk wilde wij de omgeving van de school meer gebruiken, maar wij merken dat deze vorm van onderwijs enorm motiverend werkt bij onze leerlingen. Ook krijgen ze de lesstof net iets anders aangeboden. Dat maakt ons onderwijs echt rijker.

Please speak English!
Vanaf groep 1 geven wij Engels. Daarbij is het vooral belangrijk dat leerlingen zich in het Engels zoveel mogelijk leren te redden. Dus vooral veel spreken en luisteren. In de onderbouw is dit veel via liedjes. In de hogere groepen wordt het echt meer zelf spreken.

Huttenbouwdag
Onze school ligt in de bossen. Natuurlijk is het dan fantastisch om daar hutten te bouwen. Sinds twee jaar hebben wij daar een aparte dag voor, waar iedereen in de basisschoolleeftijd zich voor aan kan melden. Het is een gezellige dag, waarbij ouders ook van harte welkom zijn. Uiteindelijk worden natuurlijk de verschillende hutten bewonderd.

Grote peuterdag
Elk schooljaar wordt er ergens in het voorjaar een dag georganiseerd om nieuwe leerlingen onze school te laten zien. Wij maken deze dag heel speciaal. De oudere leerlingen helpen de jongere leerlingen en er zijn verschillende activiteiten. Hou deze dag vrij! Want dit is echt een aanrader voor elke peuter!