Vrijdag 11 juni, Grote Peuterdag

OBS NIEUWEBRUG Natuurlijk!

OBS Nieuwebrug is een prachtige basisschool, gelegen middenin het bos van Ommen.

De ligging van de school biedt unieke kansen. Er heerst een positieve sfeer en de leerresultaten zijn goed. Samen leren, groepsdoorbrekend, persoonlijke benadering, eigen leerdoelen, vernieuwend en de kleinschaligheid maakt ons als school buitengewoon. We maken hierbij o.a. gebruik dan de moderne media. Vanaf groep 4 elke leerling een eigen Chromebook.

Nieuwebrug is een Biologie Plus school . Biologie Plus scholen, zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. De leerkrachten zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren.

De natuur speelt een belangrijke rol in ons onderwijs. Op Nieuwebrug hebben we buitenlessen, een schooltuin, zorg voor onze leerlingen, een enthousiast team, is ons onderwijs in verbinding met de omgeving, is er ruimte om jezelf te zijn en zijn we vernieuwend en ondernemend.

Nieuwebrug is NatuurWijs en gaat een paar keer per jaar met de boswachter op pad.

Nieuwebrug is een school die je eigenlijk ieder kind zou gunnen.

“Kinderen die regelmatig buitenspelen en leren in de natuur, zijn blijer en gezonder ”.