Biologie Plus School

OBS Nieuwebrug heeft zich onlangs als achtste Biologie Plus School van Nederland gecertificeerd.

Wat is een Biologie Plus School?
Biologie Plus Scholen zijn scholen die meer dan gemiddeld aandacht besteden aan Natuur, Wetenschap en Techniek. Het gaat erom dat er heel bewust les wordt gegeven over planten, voeding, dieren, gezondheid en duurzaamheid. Nieuwebrug kiest ervoor dat leerlingen leren zelfstandig keuzes maken rondom voeding, gezondheid en duurzaamheid.
Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk dat aanspreekt, omdat het voor zelfstandige, kritische en bewuste leerlingen zorgt. Hiervoor is de juiste kennis, attitude en vaardigheid nodig rondom gedrag, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Een Biologie Plus School geeft leerlingen een voorsprong waar ze de rest van hun leven van profiteren.
De leerkrachten op een Biologie Plus School zijn getraind om een onderzoekende houding te stimuleren. Vorig schooljaar is het team van Obs Nieuwebrug geschoold om alle activiteiten die bij Biologie Plus horen goed uit te kunnen voeren. Van de teamtrainer van het NIBI instituut hebben de leerkrachten geleerd om lessen te kunnen geven op het gebeid van natuur, wetenschap en techniek.
Het concept Biologie Plus School past helemaal bij een school die zo mooi in de natuur (middenin de bossen van Ommen) ligt als Nieuwebrug en waar de natuur zo’n belangrijke rol speelt in haar onderwijs!

Een eigen tuin voor de leerlingen
De schooltuin van OBS Nieuwebrug is opnieuw aangelegd en middels de methode ‘Makkelijk moestuinieren’, die het hele jaar beslaat, leren de kinderen nu welke processen er gaande zijn in een tuin. De kinderen zijn samen verantwoordelijk voor hun eigen stukje tuin. De oogst kan worden verwerkt in het prachtig nieuw ingericht kook- en technieklokaal, welke grenst aan de schooltuin. Naast de schooltuin is een bloemenveld voor de bijenteelt. Een imker komt eens per jaar voorlichting geven over het belang van de bijenteelt.

Met het slaan van een waterbron in het bos, kunnen kinderen waterbanen/stromen maken.

Leren in de natuur
OBS Nieuwebrug is NatuurWijs en de leerlingen van Nieuwebrug gaan een paar keer per jaar met de boswachter op pad. Elke groep heeft minimaal een dagdeel per week buitenonderwijs. Het bos is het speel/leerplein van Nieuwebrug.

Kom een kijken op onze school!
Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de school te bekijken en kennis te maken.