Welkom op OBS Nieuwebrug

Natuurlijk Nieuwebrug, een fijne school voor uw peuter.

Het concept Biologie Plus past helemaal bij een basisschool als Nieuwebrug, die midden in de bossen van Ommen ligt. De natuur speelt een belangrijke rol in ons onderwijs!

“Kinderen die regelmatig buitenspelen en leren in de natuur, zijn blijer en gezonder” 

  • Ommen: unieke kansen in een bosrijke omgeving
  • Waar een kleine school groot in is
  • Biologie Plus en NatuurWijs

Wat maakt onze school zo bijzonder?

De ligging van de school biedt unieke kansen in een inspirerende omgeving. Samen leren, groepsdoorbrekend, een persoonlijke benadering, eigen leerdoelen, vernieuwend en de kleinschaligheid maken ons als school buitengewoon. In ons GroeiLab bieden we allerlei activiteiten aan waarmee kinderen hun talenten kunnen ontdekken. We maken hierbij ook gebruik van moderne media.

Biologie Plus en NatuurWijs

Het concept Biologie Plus School houdt in dat we heel bewust lesgeven over planten, dieren, gezondheid en duurzaamheid. De groene omgeving is goed voor de motoriek, het ruimtelijk inzicht en de sociale emotionele ontwikkeling van kinderen. Op Nieuwebrug hebben we buitenlessen en een schooltuin. In ons kook- en technieklokaal kunnen we onderzoekend en ontdekkend leren. Daarnaast gaan we meerdere malen per jaar met de boswachter op pad.

Ruimte om jezelf te zijn

Op Nieuwebrug krijgen kinderen de ruimte om te worden wie ze zijn. Iedereen wordt bij ons gezien en uitgedaagd. Leerlingen hebben eigen leerdoelen, waar ze zelf vorm en inhoud aan geven. Er heerst een positieve sfeer. Als je het naar je zin hebt, staat je hoofd makkelijker open voor nieuwe kennis.

Kabouterpad Nieuwebrug

Het Kabouterpad is openbaar toegankelijk voor alle peuters en kleuters van Ommen en omgeving. Zoek de kabouters in de bossen rond onze school. Een leerzaam uitstapje voor peuters, kleuters en ouders!

Een kijkje bij de kleuters van Nieuwebrug

Hieronder een indruk van de afgelopen tijd bij onze kleuters.

Liever in het echt kijken?

Plan een kennismaking

Onze juffen en meesters aan het woord

Juf Ilone

Onderbouw

“Een hele fijne gemoedelijke sfeer, waar de kinderen, het team en de ouders van profiteren. Iedereen mag er zijn en wordt gezien. De prachtige natuurlijke omgeving is uniek!"

Juf Tanja

Onderbouw

“Het is voor onze leerlingen elke dag genieten in de natuur. Door de kleine groepen is er veel aandacht en zorg voor elkaar. Voor de kinderen is er veel ruimte om elke dag iets te ontdekken, buiten in het prachtige bos, maar ook binnen in de verschillende lokalen.”

Ouders over de Nieuwebrug

Marlies

Moeder van Ziva (groep 2), Eliah (groep 4) en Sara (groep 6)

"Door de kleinschaligheid van de school en de kindgerichte benadering voelen onze kinderen zich veilig en gezien. Ze hebben de ruimte om zichzelf te kunnen zijn en zich op hun eigen manier en tijd te ontplooien. Er wordt een atmosfeer gecreëerd waarin hun creatieve manier van denken de ruimte krijgt. Dit zijn voor ons belangrijke speerpunten en het legt een mooie, sterke basis voor hun verdere schooltijd. Als deze basis goed is, gaat het leren vanzelf."

Mitchel

Vader van Mees (groep 2)

“De Nieuwebrug is een kleine school en juist die kleinschaligheid zorgt ervoor dat er veel aandacht is voor Mees. Dat vindt hij prettig, en wij als ouders ook. Want alles wat je aandacht geeft groeit. Het is prachtig om te zien dat Mees, alhoewel hij in groep 2 zit, soms 'stiekem' meekijkt met wat er in groep 4 gebeurt. Dat kan alleen maar op OBS Nieuwebrug! ”

Veelgestelde vragen

U kunt uw kind op iedere leeftijd aanmelden. Bij voorkeur vanaf 3 jaar, zodat we rekening kunnen houden met de komst van uw kind. 

U kunt samen met uw kind komen. U heeft eerst een gesprek met één van onze collega’s of de directeur. Daarna krijgt u een rondleiding door de school.  Deze afspraak duurt ongeveer 1 uur.   

Op de Grote Peuter Dag kunt u zonder afspraak de school binnenlopen.

Ook kunt u met de directeur een afspraak maken om te komen kijken.

Wanneer u uw kind al heeft ingeschreven, neemt de leerkracht contact met u op om 5 wenmomenten af te spreken.

Staat je vraag er niet tussen of wil je graag met iemand van de school spreken?

Naar contact formulier

Plan een kennismaking

Maak snel een afspraak om de school in het echt te komen bekijken. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Barkeweg 3 7731 PS Ommen
T: 0529 456 708 E: info@obsnieuwebrug.nl
Bekijk alle OOZ-scholen