The masked reader

Afgelopen maand stond onder andere in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar was ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Tijdens de kinderboekenweek vond er op OBS Nieuwebrug ook iets leuks plaats. U kent vast wel, het televisieprogramma ‘The Masked Singer’. Wij deden het net even anders. In plaats van zingen, werd er bij ons voorgelezen. De juffen en meesters zijn de verkleedkist ingedoken en hebben zich vermomd tot echte ‘Masked Readers’. Verschuild achter een vermomming en stemvervormer werd elke dag een stukje voorgelezen uit het boek ‘Ravi’, het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar. Elke ochtend werden er een aantal filmpjes in de klas afgespeeld, waarna de kinderen mochten raden welke juf of meester er achter het masker zat. Hints bij de filmpjes riepen veel vragen op bij de kinderen, waardoor er in de pauzes heuse ondervragingen plaatsvonden. Gelukkig hebben we ons hoofd koel kunnen houden en was het tot de laatste minuut spannend wie er achter de maskers zaten.